PERSONAL TRAINING GLYFADA

ΜΕΤΑΞΑ 31, ΓΛΥΦΑΔΑ | 2108982336

YOGA

Η Γιόγκα μας φέρνει στο παρόν. Το μονάδικό μέρος που υπάρχει. Συνδεόμενοι με το σώμα μας και την αναπνοή μας φεύγουμε από τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής που το μυαλό τρέχει στους φόβους του μέλλοντος και στις στεναχώριες του παρελθόντος. Έτσι, προπονούμαστε για να ζούμε συνειδητά και να ευχαριστιόμαστε περισσότερο την κάθε στιγμή της ζωής μας.


Hatha Yoga: Απο τις σανσκριτικές λέξεις,ham και tham, ήλιος και σελήνη αντίστοιχα, αρσενικό και θηλυκό ή δεξί και αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου. Το δεξί ημισφαίριο αντιστοιχεί στην αριστερή πλευρά του σώματος(συναίσθημα/δημιουργικότητα), ενώ το αριστερό ημισφαίριο, στο δεξί μέρος του σώματος(λογική).

Στη Hatha Yoga αποσκοπούμε στην ένωση και ισορροπία των δύο αυτών στοιχείων μέσα από τις Asanas συνδυασμένες και συγχρονισμένες με την αναπνοή μας. Ακολουθούμε απλές και αποτελεσματικές στάσεις και κινήσεις που πέρα από την ενδυνάμωση των μυών,των αρθρώσεων και των συνδέσμων και τη βελτίωση της αντοχής και της ευλυγισίας, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του νευρολογικού, ενδοκρινολογικού, αναπνευστικού και κυκλοφορικού συστήματος.

Oι Asanas και οι αναπνοές(Pranayama) εκτελούνται σε αργό και σταθερό ρυθμό, παρατείνοντας έτσι τη συνείδηση του είναι στο εδώ και στο τώρα.

Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, για αρχάριους ή προχωρημένους και πρόκειται για μια πολύ καλή εισαγωγή στα υπόλοιπα είδη Yogasanas.


Vinyasa Yoga(Flow): Βασισμένη στη θεωρία και την πρακτική της Hatha Yoga, με την κύρια διαφορά ότι οι θέσεις/Asanas εκτελούνται σε γρηγορότερο ρυθμό. Η συνειδητή και σκόπιμη αλλαγή από τη μια θέση στην άλλη, πάντα συγχρονισμένη με την αναπνοή, επιτρέπει στο σώμα και στην Prana(ζωτική ενέργεια/δύναμη) να ρέει(flow). H εναλλαγή από τη μια θέση στην άλλη ονομάζεται Vinyasa.


Pranayama: Παρόλο που η Pranayama συχνά μεταφράζεται ως έλεγχος της αναπνοής, δεν είναι μόνο αυτό.

Η λέξη Prana στα σανσκριτικά σημαίνει ζωτική ενέργεια,ωθητική δύναμη, αυτό το κάτι που υπάρχει μέσα σε οποιοδήποτε ον έμβιο ή μη.

Η λέξη Yama σημαίνει έλεγχος αλλά Ayama σημαίνει επέκταση. Η Pranayama λοιπόν αποτελείται από ένα σύνολο ασκήσεων αναπνοής που σκοπό έχουν όχι τον έλεγχο της Prana αλλά την επέκταση αυτής έτσι ώστε ο κάθε ασκούμενος να καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια και πιθανούς περιορισμούς που τον εμποδίζουν να φτάσει στην απελευθέρωση και την απόλυτη συνείδηση του είναι,του εδώ και του τώρα.


Yoga Nidra: Μέθοδος της γιόγκα στην οποία ο ασκούμενος εκτελεί σχεδόν αποκλειστικά μία θέση, τη Savasana(θέση του πτώματος) και παραμένει ξαπλωμενος καθ’όλη τη διάρκεια της συνεδρίας.

Μεταφράζεται ως συνειδητός ύπνος αφού αποσκοπεί στη βαθιά χαλάρωση του οργανισμού διατηρώντας ταυτόχρονα και πιθανώς ενισχύοντας την επίγνωσή του.

Ο ασκούμενος έρχεται σε επαφή με το υποσυνείδητο και ασυνείδητο του νου του και μπορει να γνωρίσει,να επεξεργαστεί, να διαχειριστεί και να εκτονώσει τα συναισθήματά του και συνεπώς να αποδεσμευτεί από τα αντικείμενα των αισθήσεων(non attachment). Αποτελεί μια πολύ καλή εισαγωγή για την εξάσκηση του διαλογισμού.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Το στούντιο βρίσκεται επί της οδού Μεταξά, στο νούμερο 31, στον πρώτο όροφο, πολύ κοντά στην πλατεία εσπερίδων και ακριβώς δίπλα από το Florida Mall.

Nimbus-Studio

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταξά 31, Γλυφάδα
1ος όροφος
210 8982336
info@nimbus-studio.gr

PHOTO GALLERY

Copyright © 2022 Nimbus Studio, All rights reserved. Powered by WEbdEC